LabView NXT Programming - Error 1003

Tag: labview , nxt Author: liongliong636 Date: 2010-10-21

I'm using the NXT toolkit addon for LabView 2009 and I'm trying to download a program, targetted to the NXT onto the brick. When compiling, it fails with the error.

Error 1003: The VI is not executable. Most likely the VI is broken or one of its subVIs cannot be located. Select File>>Open to open the VI and then verify that you are able to run it. Source:

  • Retry the current operation.

  • Restart LabVIEW and try again.

Since no source for the error is shown then I'm at a loss.

I'm connecting with bluetooth, although it is showing the connection as working and I've made other programs that have worked.

Any help would be appreciated.

Other Answer1

The error states that one of the VIs in the project is not executable or cannot be found. Here are a few questions to consider. Are there many VIs or subVIs in your project? I recommend looking at the VI Hierarchy (View > VI Hierarchy). Are you compiling from the Project view - do any of the VIs have a warning symbol next to its name?

One of the VIs must be missing. Look at this post on NI forums. It shows an example of a "missing" VI. A VI goes missing when:

  • LabVIEW is looking for it in the wrong directory (or its filepath changed)
  • Its filename changed
  • As the linked example shows, use of a polymorphic VI rather than the VI itself (see here)

Your error could be caused by a VI which is broken:

  • An error within the VI prevents it from running (harder to track down)